Nabitý pretekový program priniesol ďalšie výborné výsledky pre PROefekt

10.9.2016 | priemerne hodnoteniepriemerne hodnoteniepriemerne hodnotenie

Tatry Tour, 3. 9. 2016, Starý Smokovec

Ťažký kopcovitý cestný maratón s dĺžkou 195 kilometrov a prevýšením 2750 metrov odštartoval v Starom Smokovci. PROefekt Ghost team mal na štarte Juraja Karasa. V konkurencií zahraničných pretekárov dokázal v technickom dojazde vybojovať celkové 4. miesto a výborné 2. miesto vo svojej kategórií.

 

Juraj Karas mal v Tatrách víťazstvo na dosah ruky, ale aj druhé miesto predstavuje skvelý výsledok.

 

ŠKODA Slovenský Raj, 5. 9. 2016, Hrabušice

V Slovenskom Raji sa konal záverečný pretek ŠKODA Bike Open Tour. Na maratónskej trati, ktorá bola súčasťou Slovenského pohára v MTB maratóne, a merala 96km si Andrej Raček vyjazdil 4. priečku v kat. 19-39r a absolútne skončil piaty. Trasu s polovičnou dĺžkou ovládli medzi juniormi Vlado SalášekSamo Mikolajčík.  Medzi mužmi 19-39r obsadil 3. miesto Tomáš Burcák.

 

Víťaz Vlado Salášek na pódiu neskrýval radosť...a niet sa čomu diviť :)

 

Tomáš Burcák si vyjazdil tretiu priečku.

 

V Hrabušiciach sa vyhlasovali aj  celkové výsledky série. V absolútnom poradí celej ŠKODA Bike Open Tour sa v kat. juniorov na 1. mieste umiestnil Patrik Chromiak pred Vladom Salášekom.

 

Junior Paťo Chromiak vyhral celkovo ŠKODA Bike Open Tour.

 

Považsko-Strážovský pohár, MTB maratón Pružina, 5. 9. 2016

Naši pretekári zavítali aj do Pružiny, kde sa konal ďalší z tradičných MTB podujatí. Za PROefekt Ghost team štartovali na 45km trati Vladimír HojdíkTomáš Salák. Tomáš Salák mal obrovskú smolu, keď musel  kvôli technickým problémom odstúpiť už v úvode pretekov. Vlado bojoval o víťazstvo, ale napokon prišiel do cieľa na druhej pozícií. Kategóriu 30-39r opanoval Robo Schwarzkopf.

 

Vlado Hojdík na oranžovom Ghost Lector LC7 počas pretekov.

 

Vlado Hojdík tesne prehral boj o víťazstvo v poslednom stúpaní pred cieľom.

 

Robo Schwarzkopf vyhral v Pružine bez väčších komplikácií.

 

Na kratšej, 21-ke obsadili double juniori Michal LoveckýMichal Vávra. V absolútnom poradí seriálu PSP obsadili juniori PROefektu prvé štyri miesta v poradí Michal Lovecký, Patrik Chromiak, Vlado Salášek a Michal Vávra. V celkovom poradí mužov 19-29r skončil Vlado Hojdík na druhom mieste.

 

Juniori PROefektu boli na krátkej trati najrýchlejší.

 

SP v cestnej cyklistike, kritérium+časovka do vrchu, 5. – 6. 9. 2016, Spišská Nová Ves

Dvojkolo SP na ceste pozostávalo zo sobotného kritéria a nedeľnej časovky do vrchu. V kritériu si miesta v TOP 10 vybojovali starší žiaci Florián PapcunTomáš Opet, ale aj kadet Marek Bugár. Medzi kadetkami skončila druhá Zuzana Solgajováštvrtá Hanka Horváthová.

Časovka do vrchu priniesla vynikajúci výkon Mareka BugáraMarek vyhral nielen medzi kadetmi, ale jeho čas by stačil na víťazstvo dokonca aj medzi juniormi. Štvrté miesto si zopakovala Hanka Horváthová, piata bola Miriam Turzová. V kategórií Muži Elite + U23 zastupoval PROefekt Ghost team Adam Szász. Adam v nabitom štartovom poli vybojoval 10. miesto.

 

Marek Bugár ukázal v Spišskej Novej Vsi výbornú výkonnosť.

 

Ružomberské schody, 6. 9. 2016, Ružomberok

V Ružomberku sa uskutočnilo mestské kritérium na horských bicykloch. Jednalo sa akoby o cross country v mestských uliciach, a pretekárov PROefekt Ghost teamu prilákala vidina štedrých prize money. V kategórií ELITE mal našliapnuté k víťazstvu Tomáš Višňovský. Jazdil na čele, ale postihli ho dva defekty a preteky nakoniec nedokončil. V kategórií juniorov si po víťazstvo prišiel Samo Mikolajčík. Verejné preteky ovládol Tomáš Salák.

 

Vysmiaty Samo Mikolajčík vyhral juniorskú kategóriu v Ružomberku.

 

Merida Road Cup, Jatov+Halič+Pernek

Nabitý pretekový program mal Ľuboš Oravec, ktorý v poslednom týždni absolvoval 3 kolá MRC. Ľuboš, jazdiaci v kategórií Masters B obsadil na časovke v Jatove 2. miesto a výborný výsledok zopakoval aj na pretekoch s hromadným štartom v Haliči, kde skončil tretí. Kvalitný výkon dokázal podať aj na pretekoch v Perneku, keď finišoval na 3. mieste. Ľuboš vďaka týmto pódiovým umiestneniam pozbieral množstvo bodov, čím sa dostal na priebežné prvé miesto Merida Road Cupu medzi pretekármi Masters B.

 

Ľubo Oravec v akcií na časovke MRC v Jatove.

 

Tretím miestom v Perneku zavŕšil Ľuboš svoju pódiovú šnúru, a je lídrom poradia MRC Masters B.

 

Nitriansky cyklomaratón, 5. 9. 2016

Cestný maratón so štartom v Poľnom Kesove mal mierne zvlnený charakter. Na 116 kilometroch čakalo na pretekárov prevýšenie približne 600 metrov. Do cieľa prišiel na tretej priečke v kategórií 30-39r Tomáš Valíček.

 

Tomáš Valíček vybojoval bronzovú priečku.

 

Nasledujúci víkend sa na Martinských Holiach bude bojovať o tituly majstrov Slovenskačasovke do vrchu. PROefekt Ghost team bude mať zastúpenie nielen medzi mládežníkmi, ale aj v kategórií ELITE. Súčasťou SP na ceste bude aj časovka na Čierny Váh. Horskí cyklisti sa predstavia na premiérovom ročníku horského Cyklomaratónu Topoľčianky. V Trnave je pripravená časovka s názvom Trnavských Jarmočných 6666 metrov. Na dvere už klope cyklokrosová sezóna, ktorej prvé kolo bude v Spišskej Sobote.

 

PROefekt


Ohodnoťte tento článok!

finger down finger down


Späť na články     Zobraziť komentáre k článku (0)     Zdielať článok na Facebooku

Spolupracujeme

across
cst
dentons